Friday, November 29, 2019

Dichterlijk Groningen in Torpedotheater Amsterdam

Op maandag 9 december 2019 om 8 uur is er in het sfeervolle kleine Torpedotheater in hartje Amsterdam een bijzondere avond over de poëzie van Groningen. Aafke Steenhuis treedt op met Groningse verhalen en gedichten, Winfried Veenker met Groningse liedjes en gitaarmuziek. Op een scherm zullen de tekeningen van Aafke Steenhuis getoond worden.

Aafke Steenhuis woont al bijna een halve eeuw in Amsterdam, als journaliste, schrijfster en schilder.   Na de dood van haar moeder in 2018 kwam haar eerste taal, Het Gronings, in alle hevigheid en onontkoombaar opzetten. Een reeks Groningse gedichten was het resultaat, die zojuist onder de titel Mien moeke gepubliceerd zijn. De verhalende gedichten gaan over het leven van haar moeder in Delfzijl en Zuidhorn, en over Aafke’s eigen jeugd. Het boek is geïllustreerd met paginagrote tekeningen van Aafke. Het Gronings zal ter plekke worden vertaald.
Winfried Veenker ging voor de muziek naar Amsterdam. De Groningse liedjes van zijn ouders nam hij mee. Hij speelde jaren voor kinderen. Samen met Jan Sleumer vormt hij het duo Mokumer Molleboon. Hij speelt viool en accordeon in Trio Trabant, muziek uit Zuid-West Zigeunië, en vertaalt uit het Hongaars, Roemeens en de taal van de zigeuners liedjes in het Gronings. 
In de pauze en na afloop is de dichtbundel Mien moeke te koop.

Plaats: Torpedotheater, Sint Pieterspoortsteeg 32 in Amsterdam, tel.020-4284993. Reserveren is nodig, het theater is klein: RESERVEREN >>>
reserveren@torpedotheater.nl
020 - 4284993

0 Comments:

Post a Comment

<< Home