Wednesday, October 30, 2019

Kees Driehuis

Een paar geleden had ik opeens een korte briefwisseling met hem, de aardige jongeman die bij de Vara-radio werkte en met wie ik een tijdje samenwerkte in het ochtendprogramma op de zaterdag: ZI, oftewel zaterdagmorgen informatie. We konden goed met elkaar opschieten, Kees en ik. Hij was ietsje jonger dan ik, de leeftijd van mijn jonge zusje.

Nu lees ik net dat hij is overleden. Wat jammer, ik had graag nog een keer met hem gepraat, over Chili en persoonlijke zaken. Chili was toen, omstreeks 1976-77 toen we samenwerkten, voor ons ook persoonlijk. Voor mij was dat het, omdat ik er in 1973 gewoond en gewerkt had op het platteland, er mijn eerste baan wilde hebben, in de landhervorming, en omdat ik in 1972 medeoprichter van het Chili Komitee was en er van 1975-1979 full time voor werkte. Voor Kees was Chili, denk ik, persoonlijk omdat hij als linkse journalst zich erg betrokken voelde bij Chili.

De korte briefwisseling van Kees en mij van een paar jaar geleden zit in mijn computer en die ga ik hier kopieƫren als een eerbewijs aan hem, lieve en strijdbare Kees:

Jan Joost Teunissen zei op 2 mrt. het volgende:
Toch leuk om dankzij dit netwerk een oude bekende terug te vinden. Ik heb goede herinneringen aan onze samenwerking bij ZI. Zo heette het programma toch, Zaterdag Informatie? Hartelijke groet, Jan Joost

Vandaag

Kees Driehuis zei om 20:21 het volgende:
Dag Jan Joost, Excuus, ik heb jouw aardige berichtje nooit beantwoord, dat komt vooral door mijn onhandigheid met LinkedIn. Ik ben bang dat als ik op bepaalde knopjes druk iedereen van mij een bericht krijgt. Maar goed, ZI, ja, dat was wel een goede oude tijd dat er op zaterdagmorgen, nog iets solidairs, misschien af en toe zelfs iets opstandigs uit de radio kwam. Maar ik kom nu opeens op jouw LinkedIn omdat ik een synopsis aan het schrijven ben voor een aflevering van de documentaire serie "Helden van Latijns Amerika". We zijn in de fase dat het nog door de NPO goedkeuringsmolen moet, maar als het lukt worden het voorlopig 5 helden, waaronder Allende. In een synopsis mag je alles schrijven, dus ook bijvoorbeeld dat jij terug gaat naar het platteland van Cautin, om ter plaatse herinneringen op te halen over de jaren van Allende daar. Ik was jou dus een beetje aan het onderzoeken. Ik val je er verder niet mee lastig, het is zeer prematuur. Ik geef je mijn gewone email adres kees punt driehuis apenstaartje bnnvara punt nl. Ik doe dat op deze manier, want de normale manier mag niet van LinkedIn, geloof ik. Hartelijke groeten, Kees Driehuis.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home